Onderstel

Onderstel

De ABN AMRO Lease Accelerator heeft een geheel zelf ontworpen wielophanging. Naast de uitstekende materiaalkeuze is ook het type wielophanging zeer geschikt als toepassing voor de UrbanConcept car. Het type wielophanging waarvoor is gekozen is de multilink wielophanging. Er is gekozen voor de multilink ophanging omdat zo de reactiekrachten goed worden opgevangen en de constructeurs zo veel vrijheid hebben om de wielgeometrie optimaal af te stellen.

De draagarmen zijn zelf ontwikkeld en bestaan uit buisjes van koolstofvezel. In de uiteindes van de buisjes zijn aluminium inserts geplaatst met binnenschroefdraad. Deze inserts zijn de verbinding van de uniballs met de draagarmen en zorgen ervoor dat onze wielophanging op elk punt versteld kan worden, om de ABN AMRO Lease Accelerator verschillende wielstanden te kunnen geven

De lijmlaag waarmee de aluminium inserts bevestigd zitten in de koolstofvezel buisjes is nauwkeurig uitgezocht. Er is precies berekend hoeveel lijm er nodig is om een sterke verbinding te garanderen zonder over te dimentioneren.

Ook de fuseeā€™s zijn een technisch hoogstandje geworden en zelf ontwikkeld door de HAN Hydromotive. Dankzij zijn opbouw is het fusee super sterk geworden en toch ultra licht gebleven. Het fusee is opgebouwd als sandwich paneel waarbij het binnenste raamwerk van aluminium is gemaakt met verstevigingsribben aan de binnenkant. Het aluminium is aan de buitenkant bekleed met koolstofvezel om het geheel af te sluiten en zeer sterk te maken.