Body

Body

De body van de ABN AMRO Lease Accelerator bestaat uit twee delen. De staart en de romp. De staart is afneembaar om zo makkelijk aan het voertuig te kunnen werken. Het voertuig heeft een druppelvorm, met deze vorm heeft het voertuig zo min mogelijk luchtweerstand.

De body is gemaakt van 2 lagen glasvezel met een laag innegra ertussen. Dit zijn erg stijve en lichtgewicht materialen, die met behulp van een mal de gewenste vorm kunnen krijgen. De romp is op een laag piepschuim gelijmd. Dit piepschuim is weer met lijm bevestigd aan de onderkant van het chassis. De ramen zijn op de body gelijmd. Het voertuig heeft afneembare wielkasten om bij de wielen en ophanging te komen. Tijdens de Shell Eco-marathon worden kleine naden afgedicht met zogenaamd helicoptertape.

Afgelopen jaar zijn er verschillende verbeterpunten gevonden voor de body, hier gaan wij tijdens het schooljaar 2016/2017 naar kijken. Voor de wedstrijd van 2017 willen we een stijvere body hebben, een betere bevestiging van de body op het chassis, andere bevestigingen van de deur en de staart en gladdere ramen om het zicht vanuit de cockpit te verbeteren.