Ontstaan

Ontstaan

De geschiedenis van HAN Hydromotive gaat inmiddels ver terug. We zijn begonnen in 2009 doordat enkele studenten na afloop van het schoolproject ‘HAN Eco-marathon’ zo enthousiast waren dat ze een studententeam zijn gestart om deel te nemen aan de Shell Eco-marathon. Hieruit is HAN Hydromotive ontstaan.

Vanaf 2010 hebben verschillende multidisciplinaire studententeams enkele succesvolle voertuigen op de HAN geconstrueerd.

Van 2010 tot en met 2012 is er deelgenomen met ons eerste voertuig. In 2010 en 2011 was de naam ‘Stekkar’ in 2012 werd de naam gewijzigd naar ‘Arval Inspire I’. Dit voertuig was opgebouwd uit hout. Wegens de tijd en weinig ervaring met waterstof is er in 2010 deelgenomen in de categorie ‘Benzine’. De jaren hierna is er deelgenomen in de categorie ’waterstof’. Het beste resultaat met dit voertuig is een behaalde derde plaats op de Shell Eco-marathon 2011 in Lausitz, met een verbruik van 1 : 602 km/l.
Van 2013 tot en met 2015 is er deelgenomen met ons tweede voertuig de ‘Arval Inspire II’. De technieken zijn in de jaren verbeterd waardoor er meer achtergrondstudies gedaan zijn naar het bouwen van een Shell Eco-marathon voertuig. De Arval Inspire II is in 3D ontwikkeld en volledig gebouwd uit composieten. Tijdens de bouw is er rekening gehouden met een aantal doelstellingen die gesteld waren. Een van die doelstellingen was om de Arval Inspire II straatlegaal te maken. Hiermee hebben wij bewezen dat studenten van de HAN een extreem zuinig voertuig kunnen maken voor de Nederlandse wegen. De tweede doelstelling was om de Arval Inspire II geschikt voor twee personen te maken. Het beste resultaat met dit voertuig is een behaalde derde plaats op de Shell Eco-marathon 2014 in Rotterdam, met een verbruik van 1 : 510 km/l.

Vanaf 2016 nemen wij deel met ons derde voertuig. De ABN AMRO Lease Accelerator. Het doel met dit voertuig is om de Shell Eco-marathon te kunnen winnen. Het eerste jaar is er met dit voertuig een mooi verbruik van 1 : 570 km/l gehaald. Momenteel zijn wij bezig met het verbeteren en doorontwikkelen van het voertuig. Dit om een zo licht en aerodynamisch voertuig te ontwikkelen, dat veel nieuwe technologieën bevat.