Challenge Ecogreen Gas

Trots is een understatement. We eindigden als eerste in onze categorie en braken het record van het team! Op onze beste ronde behaalden we een verbruik van 830km/L! Ons vorige record was 690. EcoGreen Gas challenge was een fantastisch evenement en een geweldige tijd voor het hele team, het gaf ons een hoop waardevolle ervaring en liet ons zien waartoe we in staat zijn. Desalniettemin kunnen we niet wachten om over een paar weken de Shell Eco-marathon bij te wonen en dit record opnieuw te breken!

HM22 CAR REVEAL

Wat een fantastische dag was onze auto-onthulling! Op vrijdag 29 april heeft het HAN Hydromotive team onze nieuwe auto, de HM22, onthuld in de Eusebiuskerk in Arnhem. Sponsors, familie en vrienden woonden een zeer verhelderende en interessante presentatie bij, gevolgd door een gezellig samenzijn. We willen dit bericht ook gebruiken om al onze sponsors te bedanken, omdat hun hulp essentieel is voor onze vooruitgang. Het team is erg trots op het harde werk en de toewijding die we het hele jaar hebben getoond, en we zijn erg enthousiast om de komende uitdagingen aan te gaan.

EXPO NEW ENERGY

Van 8 tot 9 April, was het team van HAN Hydromotive aanwezig bij de Expo New Energy editie Waterstof in het Inspyrium te Cuijk. In een energieke ambiance werden bezoekers meegenomen in de wereld van waterstof en nieuwe energie.

Met een bezoek aan de Waterstofstraat, waar wij onze stand hadden, maakten bezoekers persoonlijk kennis met de mogelijkheden van waterstof. Van tractoren tot vuilniswagens en van raceauto's tot graafmachines; alle voertuigen in deze straat rijden op waterstof. Dankzij de deelname van verschillende regionale leveranciers van nieuwe energie aan de Expo werd een compleet aanbod gepresenteerd en ontdekten veel bezoekers hoe zij kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst

Zero Emission Ecomobiel

Op 12, 13 & 14 oktober 2021 vond de 12e editie van de Zero Emission Ecomobiel plaats, dit is een zakelijke beurs in het licht van duurzame innovatie in mobiliteit. Een platform boordevol innovatie, kennisdeling en business.

Het team van HAN Hydromotive voegde zich bij een groot aantal exposanten die ook hun duurzame oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken lieten zien. Deze exposanten stelden bijvoorbeeld manieren voor om de energie- en brandstofkosten te verlagen, stelden hun idee van de ideale mobiliteitsmix samen of stelden tools voor voor een slimmere organisatie van een wagenpark of een betere doorstroming van het verkeer.

Deelnemen aan Zero Emission | Ecomobile betekende praten met professionals met concrete investeringsplannen. Maar ook het aangaan van partnerships, het leggen van nieuwe contacten, het vergroten van onze naamsbekendheid en het deelnemen aan workshops en debatten.

Achterhoekse Waterstofdagen

De Achterhoekse Waterstofdagen vonden plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober 2021 in Doetinchem. Bij het stadion van De Graafschap aan de Lijsterbeslaan waren de meest innovatieve waterstofvoertuigen te zien en werden er continu lezingen gegeven over de toekomstige rol van waterstof in mobiliteit, woningen en bij bedrijven.

De belangrijkste aanleiding voor de waterstofdagen was de opening van een waterstoftankstation bij Kuster Energy aan de Braamtseweg in Doetinchem medio december 2021. Met de komst van dit tankstation, en zeker nog veel meer in de loop van de tijd, willen bedrijven die emissievrij willen worden een nieuwe manier om dit te bereiken.

Alle bezoekers die dit evenement bijwoonden konden kijken naar de vele verschillende producten waarin waterstof kan worden gebruikt om stroom te leveren. Tractoren, drones, personenauto's en raceauto's zijn slechts enkele voorbeelden die laten zien hoe aanwezig waterstoftechnologie in onze toekomst zou kunnen zijn.

 

Louwman Groningen Efficiency Tour

De Louwman Groningen Efficiency Tour heeft zondag 19 september plaatsgevonden in Groningen. Op dit evenement moesten waterstofauto’s een bepaalde afstand binnen een bepaalde tijd afleggen. Het doel was om dit met een zo laag mogelijk verbruik te realiseren. Tijdens de race waren er een aantal check points verspreid op prachtige locaties door Groningen. 


Ondanks dat dit evenement ‘’voor de lol’’ was georganiseerd waren alle teams erg competitief en probeerde zo felbegeerde prijzen binnen te halen.  Deze prijzen werden uitgereikt aan de; meest efficiënte Hyundai, meest efficiënte Toyota en welk team de meeste check points heeft bereikt. 
Om deze prijzen te winnen moest ieder team naar verschillende locaties in Groningen en een foto op iedere plek maken met de auto om punten te verdienen. Om zoveel mogelijk punten binnen te halen moest dit binnen een tijdslot gebeuren. Als een team te laat was kregen ze punten aftrek. Trouw aan zijn roots heeft het team het voor elkaar gekregen om zo efficiënt mogelijk alle punten te behalen binnen de tijd. 


Het HAN Hydromotive team wilt de Herwers groep bedanken voor het verstrekken van een Hyundai Nexo zodat we mee konden doen aan het evenement. Het team heeft het erg naar zijn zin gehad en kijkt uit naar van dit soort evenementen in de toekomst. Een speciaal bedankje gaat uit naar de Louwman Groningen Efficiency tour voor het organiseren van het evenement. 

Voor meer informatie over de rally; https://h2rijders.nl/events/louwman-groningen-efficiency-tour 

Louwman Arnhem / Louwman Groningen / KNAC Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club / H2 Drivers

Hydrogen Efficiency Challenge

11-6-2021

Op 11 juni hebben wij deelgenomen aan de Hydrogen Efficiency Challenge samen met twee andere waterstof teams, Green Team Twente & Eco-Runner Team Delft. Mocht je dit gemist hebben, de liveblog en livestream zijn terug te kijken op www.hydrogenchallenge.nl.

Day 1

4-12-2020

Heb jij de video al gezien waarbij Day1 bij ons op bezoek is geweest? Er wordt gesproken over onze auto en de toekomst van waterstof.
Bekijk de video!! 

https://www.youtube.com/watch?v=SGdFjtq91Z0

Alliander Technische Dag

13 February 2020


 

Dit is het grootste evenement van Alliander, de jaarlijkse 'Technische Dag'. Een evenement met zo'n 1500 bezoekers, van Alliander medewerkers tot enkele externe partijen, leveranciers en sprekers.

Het thema van dit jaar is "Energietransitie in de Regio" waar ook waterstof een rol speelt en waar HAN Hydromotive aan bod komt. Het team was uitgenodigd om als exposant aan het evenement deel te nemen.

ACT/RCT

Op 10 februari vindt de ACT/RCT Gelderland-jaarbijeenkomst plaats bij het CIVON in Ulft. Dit jaar is het thema 'Leiderschap in veranderende tijden'. Omdat deze bijeenkomst uitsluitend georganiseerd is voor de maakindustrie en ICT-bedrijven in de regio Achterhoek heeft het bekende netwerk hiervoor al een persoonlijke uitnodiging jou gemist, neem dan gerust contact met innovatiemakelaar Harold Vulink.

Netwerk Borrel

 

5 februari 2020

Het team organiseerde een evenement op IPKW voor onze partners. Tijdens dit evenement hebben we de voortgang van het team tot de datum uitgelegd en een kort overzicht gegeven van wat we de komende maanden hebben gepland.

Open dag

Zaterdag 18 januari 


 

Ook in 2020 is onze auto te bewonderen op de open dagen van de HAN. Wees welkom op zaterdag 18 januari. Onze teamleden kunnen je alles vertellen over hoe wij waterstof de weg op krijgen! En: je kan ze ook alles vragen over de automotive opleiding. Misschien is dit wel wat voor jou!

Nieuw Energy & Mobility Innovatielab

4 december 2019


 

Op woensdag 4 december is de opening van HAN H2 Lab bij IPKW (Industriepark Kleefse Waard). De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen verbindt verschillende organisaties in de nieuwe generatie met elkaar om antwoorden te vinden op innovatievraagstukken door middel van een shared facility waterstoflab: het Energy & Mobility Innovatielab.

Eerste Editie van het Stecker-café

 27 november 2019, 16.00 tot 18.00 uur.


 

Op woensdag 27 november houdt De StecK haar eerste StecKer-café. HAN Hydromotive komt op een interactieve manier vertellen over de praktische toepassingen van waterstof.

Doeko 55 jaar

18 oktober 2019


 

De HAN Hydromotive team was bij Doeko's 55e verjaardag uitgenodigd. Een mooie gelegenheid om met alle stakeholders een kijkje te nemen in de toekomst-proof fabriek. Hier maakten we kennis met de nieuwste technologieën en een volledig geautomatiseerd productieproces.

Het team bracht onze auto om onszelf kenbaar te maken in hun netwerk en ons doel duidelijk te maken voor de challenge dit jaar. 

Wij bedanken Doeko voor de uitnodiging en de fijne samenwerking!

Dutch Design Meets Technology

10 oktober 2019


 

Op 10 oktober bieden een aantal onderscheidende bedrijven in de High Tech industrie in Noord Nederland, studenten, ondernemers en bestuurders een uniek kijkje achter de schermen van hun werkwijze, productontwikkeling en -realisatie.

Carrièredag ACE

10 oktober 2019


 

Het Automotive Center of Expertise organiseert ook dit jaar, in samenwerking met de Automotive opleiding van HAN, Fontys Hogescholen en Hogeschool Rotterdam, de Automotive Carrièredag.

Net als voorgaande jaren, is deelname aan de carrièredag verplicht voor alle automotive studenten. Er worden dan ook wederom meer dan 1000 studenten verwacht!

 

 

HAN Unexpected x Innovate

4 oktober 2019


 

Op 4 oktober werd een middag en avond vol verrassing en verdieping voor professionals en partners in de regio georganiseerd als onderdeel van festival INNOVATE.

Shell Eco-Marathon kickoff 2020

3 oktober 2019


 

Donderdag 3 oktober in Ahoy, Rotterdam. De kickoff van de Shell Eco-Marathon, waar verschillende teams elkaar kunnen ontmoeten en samen iets eten en drinken.

Ambacht 21 Zutphen

15 september 2019


 

Festival Ambacht21 laat jong en oud ervaren hoe mooi het is om met je hoofd hart, en handen te werken. Activiteiten zoals demonstraties, workshops, videopresentaties en tal van knutselactiviteiten, waar HAN Hydromotive er ook bij was!