ACE

ACE (Automotive Center of Expertise) is het kenniscentrum voor toegepast Automotive onderzoek en onderwijs. Hierin werken de Automotive instituten van de Hogeschool Rotterdam, Fontys Hogescholen, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en het bedrijfsleven samen. ACE staat voor synergie op het gebied van kwaliteit van onderwijs, praktijkgericht onderzoek, structurele samenwerking met het bedrijfsleven, integratie van bedrijfsopdrachten in regulier onderwijs, instroombevordering, expertise- en talentbevordering, en talentenscouting.

ACE (Automotive Center of Expertise)

Proven Concepts

Door jarenlange ervaring en bewezen concepten is Proven Concepts uitgegroeid tot een toonaangevende speler in productontwikkeling, model- en protobouw. Alles in de organisatie is erop ingericht op het tot leven brengen van een technisch vraagstuk.

Proven Concepts is specialist in het produceren van metaal-/kunststofdelen, controle-/meetmallen, modellen en mock-ups. Tevens waarborgen zij middels meten en scannen de kwaliteit van de gerealiseerde producten. Alle gewenste vormdelen produceert Proven Concepts in eigen huis. Vanaf de ontwikkeling tot aan het (eind)product.

Samen met Proven Concepts wordt er gewerkt aan custom onderdelen van het Hydromotive voertuig. 

Proven Concepts

Dutch vans

DutchVans heeft sinds 2012 alles al wel gezien als het gaat om de handel in tweedehands bedrijfswagens. Ze kopen, verkopen en onderhouden dagelijks een groot en snel wisselend aanbod van bedrijfswagens. zoekt u een betrouwbare dealer voor het kopen of leasen van je tweedehands bedrijfswagen? Dan moet je bij DutchVans zijn. – Dealer kwaliteit tegen groothandelsprijzen."

Van DutchVans hebben wij onze bedrijfswagen gekregen zodat wij met de waterstofauto naar evenementen en naar de race in Frankrijk kunnen!

Dutch vans

Gasunie

Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden ze de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof.

Gasunie

Doeko

Doeko is een familiebedrijf uit Weurt (GLD), dat zich specialiseert in het produceren van stempels, matrijzen, fijnmechanica en mechatronica. Bij Doeko staat kwaliteit voorop, met uiterste precisie producten of productiegereedschappen maken. Al jaren produceren we voor de: Automotive-, semiconductor- en verlichting industrie.

Bij Doeko zien wij een noodzaak om te veranderen naar duurzame energie, wij willen graag bijdragen aan deze transitie. Om bij te dragen aan deze transitie investeert Doeko in de innovatie van het HAN Hydromotie team. Naast het investeren in toekomstig talent, is Doeko ook actief in het leveren van productiegereedschappen voor serieproductie van dun plaatmateriaal producten voor de new energy markt.

Dit jaar zal Doeko Hydromotive helpen met de engineering en productie van hightech, extreem lichte velgen. Bij velgen is gewicht extra belangrijk door de roterende massa, de nauwkeurigheid dient behaald te worden om het wiel in balans te houden tijdens het rijden. Een mooie uitdaging, die Doeko graag aanneemt!

Doeko

GEM Motors

GEM Motors zet zich in om de toekomst van lichte elektrische mobiliteit vorm te geven met de productie van geavanceerde, hoogwaardige, betrouwbare en slimme elektrische voortstuwingsoplossingen met superieure prestaties die het gebruik van elektrische voertuigen in het dagelijkse stadsvervoer aantrekkelijker zullen maken.

 

Dit jaar zal GEM Motors Hydromotive helpen met de ontwikkeling van een custom hub-motor voor de auto van het Hydromotive team zodat deze nog efficiënter is en nog verder kan rijden dan ooit tevoren.

GEM Motors

INDI

Bij INDI kan je terecht voor meer dan 450.000 technische onderdelen. Ook bieden ze een aantal aanvullende services, namelijk: verspaning (bewerking), assemblage, inspectie en reparatie & revisie.

INDI

Qing

QING is een eigenzinnig ingenieursbureau. De consultants, adviseurs, projectmanagers en engineers leveren innovatieve en duurzame oplossingen op het gebied van industriële automatisering, speciaalmachinebouw en energie. QING doet dat voor een groot aantal opdrachtgevers in de voedselproducerende en -verwerkende industrie, in de verpakkingsindustrie, voor vastgoedontwikkelaars en -exploitanten, onderwijsinstellingen en voor overheden en semi-overheden.

Het innovatie en duurzame karakter dat QING als organisatie heeft is herkenbaar in de prestaties die zij leveren, maar ook in de relaties die zij hebben of aangaan, zowel intern als met hun opdrachtgevers. Bij QING leeft plezier; met plezier werken aan innovatieve en duurzame technische oplossingen voor hun opdrachtgevers, dat is QING!

QING

Tankmatch

TankMatch is specialist in het vervoer van minerale oliën, vloeibare chemicaliën en andere vloeibare producten over water en het spoor. Veiligheid, duurzaamheid en betrouwbare communicatie zijn dé pijlers onder hun dienstverlening. Het ervaren team verzorgt dagelijks transporten over rails, rivieren en kanalen en via de zeehavens van Europa. TankMatch beschikt over een moderne en duurzame vloot van dubbelwandige tankschepen en tankwagons, waarmee we klanten uit de chemische en minerale industrie bedienen.  

Tankmatch

ASKOM TECHNIEK

Askom Techniek bv beschikt over een vast team van gecertificeerde lassers, monteurs en montagemedewerkers. Kort om, bij de inzet van flexibel en gemotiveerd technisch personeel, zij zijn u graag van dienst! Askom is een belangrijk onderdeel van ons project aangezien een van hun vele getalenteerde medewerkers het chassis voor ons heeft gelast.

Askom

Gemeente Arnhem

In Arnhem staat groene energie in de mobiliteitssector centraal. Arnhem, onder andere bekend van het trollybus netwerk en de velen waterstof initiatieven hier ontstaan, is altijd op zoek naar vernieuwing en bewandelt constant de weg naar zero-emission. Een project als HAN Hydromotive is er dan ook een waar Gemeente Arnhem zich graag aan verbindt. Trots op onze stad en op onze gedeelde visie!

 

Gemeente Arnhem

B302

B302 is een full-service bureau binnen de Academie voor IT en Media Design (AIM). Ze zijn volledig op studenten gebaseerd en combineren code, creativiteit, beeld en communicatie om verbluffend multimediadesign te creëren, zoals onze promotievideo.

B302

SABA

SABA produceert uitstekende lijmen en kitten, maar dit is pas het eerste hoofdstuk in hun succesverhaal. SABA pleit altijd voor een integrale oplossing op basis van kennis, innovatiekracht en teamwork. Daarom koos HAN Hydromotive voor SABA's lijmen om het chassis aan de carrosserie te hechten.

Saba adhevises

Van Wees

Van Wees is leider in UD- en Crossply-technologie. Een hoogwaardige en volledige productiemethode met zo laag mogelijke kosten, voor de productie van technisch textiel en composietmaterialen. In de engineeringafdeling en Research and Technology Center (R&TC) worden machines , nieuwe producten en procestechnologieën ontwikkeld om een ‚Äč‚Äčcomplementair machinepark voor een productielijn te kunnen leveren. Van Wees maakt al sinds 1945 machines voor de textielindustrie met veel kennis en ervaring als resultaat. 

Van Wees

i@ontrol

Door het draadloze datalogsysteem de iLog verder uit te breiden met Can Bus hebben we communicatie met de motorcontroller mogelijk gemaakt. Hierdoor hebben we veel belangrijke parameters van onze auto op afstand uit kunnen lezen. Deze Data hebben we door gebruik mogen maken van het ISuite platform snel en makkelijk kunnen analyseren. Dit was ideaal bij het testen van aanpassingen aan onze nieuwe auto.

i@ontrol

Dit is Arnhem

Dit is Arnhem is er voor alle groene, creatieve en ondernemende organisaties en bedrijven in Arnhem. Met deze citymarketingcampagne draagt Arnhem uit wat de stad groen, creatief en ondernemend maakt. Door dit samen te doen, versterken ze hun boodschap en vergroten ze hun bereik. Hiermee kan niet alleen Arnhem zich onderscheiden, maar iedereen die bij Dit is Arnhem betrokken is, zo ook wij als HAN Hydromotive. Hun website biedt informatie en inspiratie over hoe bedrijven en organisaties bijdragen aan de campagne en wat dit ze oplevert.

Arnhem staat bekend als waterstofhoofdstad van Nederland. Waterstof is een milieuvriendelijk alternatief voor fossiele brandstof. Op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) vind je veel bedrijven die zich bezighouden met commerciële toepassingen van waterstof.

Omdat je samen nu eenmaal nog verder komt, zijn de waterstofbedrijven die op IPKW werken één van de partners van het Waterstoflab van de HAN. Omgekeerd heeft de HAN op Industriepark Kleefse Waard inmiddels een eigen innovatielab gevestigd: het Mobility Innovation Centre (MIC). Laat duidelijk zijn: het Arnhemse bedrijfsleven en de hogeschool werken nauw samen bij de ontwikkeling van waterstof als brandstof van de toekomst.

Dit is Arnhem

Provincie Gelderland

Samen met inwoners, bedrijven en gemeenten werkt de provincie Gelderland aan schonere energiebronnen, zodat Gelderland in 2050 geen gas en olie meer gebruikt. Via de Gelderse gebiedsopgaven werken zij in veel regio's aan energieprojecten. Zo stimuleren zij dat de Stedendriehoek een Cleantech-regio wordt. HAN Hydromotive is een van die groene projecten waar de provincie zich voor inzet! Bekijk hun website om te zien wat Gelderland allemaal doet op het gebied van duurzame energie.

Provincie Gelderland

ATR Transmissies

ATR Transmissies is met 15 man een van de grotere specialisten in Nederland op het gebied van revisie van automatische versnellingsbakken. Zij onderscheiden zich door het bieden van een totaaloplossing, een eigen materiaalkeuze en ze doen uitgebreid research om de kwaliteit van hun revisies constant te verbeteren.

ATR Transmissies heeft het HAN Hydromotive team geholpen door de carbon velgen te verbeteren en passende lagers hierin te plaatsen.

ATR Transmissies

Nedcam

Nedcam realiseert modellen, protoypes en complete producten op basis van digitale 2D- en 3D-ontwerpen met grote nauwkeurigheid en afmetingen tot 30 meter lengte. Zij maken hierbij gebruik van een hoogwaardig machinepark met vijf-assige CNC-machines. Dankzij een totaalconcept van advies, management, realisatie en innovatie biedt Nedcam de juiste oplossing voor ieder project. Nedcam heeft de HAN Hydromotive bijgestaan in het ontwikkelen van de body van het Hydromotive voertuig en heeft tevens de productie hiervan gerealiseerd.

Nedcam

FabLab Arnhem

Ieder FabLab heeft zijn eigen specialiteiten. Bij FabLab Arnhem richten we ons op onderwijs en het bedrijfsleven en op het feit dat de wereld steeds digitaler wordt. Recente technieken en nieuwe kennis zorgen voor een unieke omgeving waar inspirerende kennis zorgen voor een unieke omgevin waar inspirerende en innovatieve ideeën en producten.

Bij FabLab Arnhem kunt u uw concepten omzetten in echte poducten. Verschillende machines en het meest uitlopende materiaal zullen dat mogelijk maken, zowel in 2D als in 3D.

FabLab Arnhem

Shell

De gehele Shell Eco-Marathon wordt gefaciliteert door Shell en zijn partners. Via de onderstaande link vindt u meer informatie over het evenement. 

Shell