Onze race

Hydromotive: het duurzame alternatief op waterstof

We bouwen de auto van de toekomst. Deze laten we op waterstof racen tegen de Europese top van duurzame auto's. Alle kennis die er over schone mobiliteit is, passen wij toe in ons voertuig. Daar kunnen we de hulp uit de regio goed bij gebruiken!

 

De Shell Eco-marathon

De Shell Eco-marathon is een race die elk jaar gereden wordt om de wereld kennis te laten maken met duurzaam vervoer. De wereld ziet dan onder andere de mogelijkheden: waterstof is een duurzaam alternatief voor benzine, LNG of elektriciteit als brandstof.

 

In de race strijden internationale studententeams om wie de meest duurzame auto kan ontwerpen en maken. Dit jaar zal het goede resultaat van 893 kilometer per liter benzine overtroffen moeten worden. Hier streven we naar door het toepassen van nieuwe technieken om meer kilometers met minder brandstof te rijden. Denk aan het lichter maken van de auto of een zo efficiënt mogelijke rijtechniek toe te passen.

 

Schone mobiliteit

Natuurlijk is ons eerste doel het winnen van de Shell Eco-Marathon. Veel liever bereiken we nog een hoger doel: samen met de regio ons inzetten voor schone mobiliteit. Mobiliteit kan namelijk duurzamer en makkelijker dan benzine, LNG of elektrische brandstof. Wij geloven in waterstof als volwaardig alternatief voor deze brandstoffen, waar de mobiliteitssector zichzelf niet afhankelijk van kan maken. Door waterstof te gebruiken als brandstof, stoten we enkel water uit. Dit slaan we makkelijk op. Ook vult een tank sneller met waterstof dan met elektriciteit.

 

Samen met de regio!

Deze Shell Eco-marathon en de race tegen milieuvervuiling winnen we niet alleen. Hier zijn ook kennis en financiële middelen voor nodig. Alleen dan kan het team de beste prestatie neerzetten! Sponsoring biedt een goede manier om de doelgroep van bedrijven anders te laten denken. Met het sponsoren van team Hydromotive zet een bedrijf zichzelf neer als duurzaam en maatschappelijk betrokken bij het oplossen van uitdagingen die voor ons staan. Kijk wat de regio samen met ons kan doen op partners.